000 02001naa a2200265 i 4500
001 5408
003 KOSZ 005
005 20180317112106.0
008 141003s2011 pl f |100 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
080 _a641
080 _a37
100 1 _aDYMKOWSKA-MALESA, Maria.
_d2006 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 1 0 _aEdukacja żywieniowa /
_cMartyna Pomorska, Zbigniew Walczak, Maria Dymkowska-Malesa.
246 3 1 _aNutrition education
500 _aDane z autopsji.
520 _aEdukacja żywieniowa to jedna z form promocji zdrowia. Jej celem jest poprawa stanu fizycznego, samopoczucia i zdrowia ludzi. Powodzenie osiągnięcia powyższych celów zdeterminowane jest przez zrealizowanie celów podrzędnych, do których należą: zapoznanie się i zrozumienie oraz zaakceptowanie zasad właściwego żywienia; wykształcenie świadomej potrzeby praktycznego stosowania tych zasad, jako istotnego elementu profilaktyki chorób, których przyczynami są niewłaściwe nawyki żywieniowe; modyfikacja nabytych nawyków i zwyczajów żywieniowych.
650 0 _aOdżywianie.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 1 _aPOMORSKA, Martyna - doktorant.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
700 1 _aWALCZAK, Zbigniew - doktorant.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
_cKatedra Biochemii i Biotechnologii
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(8 ;
_d2011 ;
_cKoszalin, Polska).
773 _iW :
_tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
_gs. 231-238
942 _cROZ
_2UKD
999 _c5408
_d5408