000 01966naa a2200253 i 4500
001 5409
003 KOSZ 005
005 20180317112337.0
008 141003s2011 pl f |100 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
080 _a613/614
100 1 _aDYMKOWSKA-MALESA, Maria.
_d2006 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 1 0 _aZnaczenie posiłków i zasady ich komponowania w całodziennej racji pokarmowej /
_cAnna Strzelecka, Zbigniew Walczak, Maria Dymkowska-Malesa.
246 3 1 _aMeaning of meals andprinciple of their composing in day - long alimentary ration
500 _aDane z autopsji.
520 _aOdpowiednio ułożona dieta dostarcza wszystkie składniki pokarmowe zgodnie z aktualnymi normami. Każdy posiłek w całodziennej racji pokarmowej spełnia swoją rolę w żywieniu człowieka. Dlatego istotne z żywieniowego punktu widzenia jest posiadanie wiedzy z zakresu ich komponowania i przyrządzania. Celem artykułu jest zapoznanie ze znaczeniem posiłków i zasadami ich komponowania w całodziennej racji pokarmowej.
650 0 _aOdżywianie.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 1 _aSTRZELECKA, Anna - doktorant.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
700 1 _aWALCZAK, Zbigniew - doktorant.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
_cKatedra Biochemii i Biotechnologii
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(8 ;
_d2011 ;
_cKoszalin, Polska).
773 0 _iW :
_tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
_gs. 269-274
942 _cROZ
_2UKD
999 _c5409
_d5409