000 01853naa a2200253 i 4500
001 5413
003 KOSZ 005
005 20180317113448.0
008 140708s2011 pl f |100 0
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
041 _apol
080 _a637/639
100 1 _aDYMKOWSKA-MALESA, Maria.
_d2006 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 1 0 _aWykorzystanie ryb do produkcji żywności wygodnej /
_cZbigniew Walczak, Arkadiusz Wnuk, Maria Dymowska-Malesa, Tomasz Rydzkowski.
246 3 1 _aThe useof fish for the production of convenice food
500 _aDane z autopsji.
520 _aŻywność wygodna to żywność przetworzona w stopniu umożliwiającym jej szybkie przygotowanie przez konsumenta. Ryby odgrywają ważną rolę w żywieniu człowieka. Dostarczają wysokowartościowe białko, tłuszcze o korzystnym żywieniowym profilu kwasów tłuszczowych oraz cenne witaminy i składniki mineralne. W pracy przedstawiono rozwiązania w postaci gotowych wyrobów należących do grupy żywności wygodnej.
650 0 _aRyby.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 1 _aRYDZKOWSKI, Tomasz.
_d1996 -
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(8 ;
_d2011 ;
_cKoszalin, Polska).
773 0 _iW :
_tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
_gs. 317-322
942 _cROZ
_2UKD
999 _c5413
_d5413