000 01063nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20141002095545.0
008 140923s2010 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a664.8/.9
100 _aKUBIAK, Mariusz Sławomir.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 _aWędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności /
_cMariusz S. Kubiak, Tomasz Borowy.
260 _c2010.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy omówiono proces wędzenia za pomocą świeżo wytworzonego dymu ze zrębków drewna lub dymu w płynie, który powoduje wprowadzanie do produktu wielu substancji o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych, przeciwutleniających, smakowych oraz barwiących.
650 0 _aWędzarnictwo.
650 0 _aBezpieczeństwo żywnościowe.
700 _aBOROWY, Tomasz - doktorant.
773 _iW :
_tGospodarka Mięsna. -
_gR. 62, 2010, nr 8, s. 48-50
942 _cART
_2UKD
999 _c5552
_d5552