000 01131nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20140923111152.0
008 140923s2010 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a664.8/.9
100 _aKUBIAK, Mariusz Sławomir.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 _aTechnologia produkcji dymu w płynie /
_cTomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
260 _c2010.
500 _aDane z autopsji.
520 _aPostęp techniczny w urządzeniach wędzarniczych zmierza w kierunku opracowania nowych sposobów wytwarzania dymu, produkcji urządzeń z zamkniętym obiegiem oraz stosowania dymu w płynie w postaci preparatów dymu wędzarniczego. W pracy przedstawiono dwie podstawowe metody stosowane do produkcji dymu w płynie : sucha destylacja drewna oraz piroliza przegrzaną parą wodną.
650 0 _aWędzarnictwo.
650 0 _aDym.
700 _aBOROWY, Tomasz - doktorant.
773 _iW :
_tGospodarka Mięsna. -
_gR. 62, 2010, nr 10, s. 22-24
942 _cART
_2UKD
999 _c5553
_d5553