000 01245nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20140923124949.0
008 140923s2011 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a637.5
100 _aKUBIAK, Mariusz Sławomir.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 _aWady jakościowe mięsa.
_nCz. 1 /
_cTomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
260 _c2011.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW przemyśle mięsnym na jakość wyrobów składa się jakość surowców - uzależniona bezpośrednio od jakości mięsa oraz wynikająca z całościowego ujęcia procesu produkcyjnego tzw. jakość produkcji i przetwarzania. W części pierwszej artykułu przeanalizowano czynniki natury hodowlanej oraz kryteria sensoryczne, technologiczne, żywieniowo-fizjologiczne i higieniczno-toksykologiczne, spełnienie których składa się na pożądaną przez konsumenta jakość produktu.
650 0 _aPrzemysł mięsny.
650 0 _aJakość produktu .
700 _aBOROWY, Tomasz - doktorant.
773 _iW :
_tGospodarka Mięsna. -
_gR. 63, 2011, nr 1, s. 12-14
942 _cART
_2UKD
999 _c5556
_d5556