000 01341nab a2200241 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20140909122045.0
008 140909s2011 pl f |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
_beng
044 _aPOL
080 _a664
080 _a614.3
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 _aMetody i kryteria oceny stopnia umycia powierzchni urządzeń przetwórstwa spożywczego =
_bMethods and criteria for assessing a cleaning degree of food processing equipment surface /
_cJarosław Diakum.
260 _c2011.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy zestawiono podstawowe informacje o metodach i technikach oceny czystości i skuteczności mycia. Przeanalizowano stosowane w warunkach przemysłowych techniki i procedury oceny sprawdzania skuteczności mycia. Przedstawiono systemy oceny stopnia umycia stosowane w badaniach. System taki obejmuje standaryzację brudzenia powierzchni kontrolnych oraz skalę oceny skuteczności mycia umożliwiające ilościową ocenę badawczych procesów mycia.
650 0 _aPrzemysł rolno-spożywczy.
773 _iW :
_tInżynieria i Aparatura Chemiczna. -
_gR. 50 (42), 2011, nr 3, s. 20-21
942 _cART
_2UKD
999 _c5598
_d5598