000 01510nab a2200241 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20160108122609.0
008 140526s1989 pl f |000 0
040 _cBPK
080 _a621.926/.927
080 _a637.5
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1975 -1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 _aJednostkowe energie rozdrabniania mięsa mrożonego =
_bThe unit energy of crumbling of frozen meat /
_cJarosław Diakun, Ryszard Tesmer, Janusz Owczarzak.
260 _c1989.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy przedstawiono wyniki badań rozdrabniania mięsa mrożonego. Określono zależność jednostkowych energii od stopnia rozdrobnienia i temperatury zamrożenia. Uzyskane wyniki można wykorzystać do obliczeń mocy napędowych rozdrabniarek.
650 _aMięso - technologia.
773 _iW :
_tBudowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Cz. 1 / Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Leśnych. -
_dWarszawa : PWN, 1989. -
_gs. 37-43
_kZeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; Z. 354
700 _aTESMER, Ryszard.
_d1975 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
700 _aOWCZARZAK, Janusz.
_d1980 - 1990.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
942 _cART
_2UKD
999 _c5916
_d5916