000 01765nab a2200241 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20160108122609.0
008 140527s1989 pl f |000 0
040 _cBPK
080 _a66.01/.09
100 _aMILANOWSKI, Jerzy.
_d1974 - 1993.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 _aMetoda i urządzenie do określania zawartości wody w masach pomadkowych w trakcie ich zatężania w wyparkach =
_bThe method and instalation for determining of water content in materials during processes of evaporation /
_cJerzy Milanowski, Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak.
260 _c1989.
500 _aDane z autopsji.
520 _aZawartość wody w masach pomadkowych w trakcie ich zatężania w wyparkach jest podstawowym parametrem określającym ich jakość oraz właściwości technologiczne. Istniejące pośrednie metody instrumentalne do określania zawartości wody w tych masach obarczone są znacznymi błędami. W pracy przedstawiono metodę i urządzenia pozbawione tych mankamentów.
650 0 _aCukiernictwo.
650 0 _aTechnologia chemiczna.
773 _iW :
_tBudowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Cz. 1 / Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Leśnych. -
_dWarszawa : PWN, 1989. -
_gs. 121-125
_kZeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; Z. 354
700 _aMACELUCH, Jerzy.
_d1977 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
700 _aOWCZARZAK, Janusz.
_d1980 - 1990.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
942 _cART
_2UKD
999 _c5921
_d5921