000 01074nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20140930082142.0
008 140930s2012 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a637.5
100 _aKUBIAK, Mariusz Sławomir.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 _aWalory odżywcze mięsa drobiowego /
_cTomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
260 _c2012.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW artykule omówiono walory odżywcze mięsa drobiowego. Jest ono popularne ze względu na smak oraz krótki cykl produkcyjny. Przedstawiono przydatność kulinarną mięsa drobiowego, która uwarunkowana jest przede wszystkim walorami sensorycznymi, takimi jak smakowitość, kruchość, zapach oraz soczystość i barwa.
650 0 _aPrzemysł mięsny.
650 0 _aMięso drobiowe.
700 _aBOROWY, Tomasz - doktorant.
773 _iW :
_tGospodarka Mięsna. -
_g2012, nr 3, s. 24-26
942 _cART
_2UKD
999 _c5976
_d5976