000 01127nab a2200241 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20140930083240.0
008 140930s2012 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a637.5
100 _aKUBIAK, Mariusz Sławomir.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 _aUrządzenia i techniki wykorzystywane podczas grilowania /
_cMariusz S. Kubiak, Tomasz Borowy, Radosław Grala.
260 _c2012.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW artykule omówiono bezpośrednie i pośrednie metody grilowania, a także przebieg grilowania w każdej z tych metod. W dalszej części dokonano przebiegu urządzeń stosowanych do opiekania oraz opisano zmiany zachodzące w mięsie podczas tego rodzaju obróbki termicznej.
650 _aPotrawy z grilla.
650 _aGrille i piece ogrodowe.
700 _aBOROWY, Tomasz - doktorant.
700 _aGRAL, Radosław - doktorant.
773 _iW :
_tGospodarka Mięsna. -
_g2012, nr 5, s. 30-33
942 _cART
_2UKD
999 _c5977
_d5977