| 000 | 01957naa a2200265 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | BPP | ||
| 003 | KOSZ 005 | ||
| 005 | 20180509104640.0 | ||
| 008 | 140509s1993 pl f |100 0 pol | ||
| 040 | _cBPK | ||
| 080 | _a633.791 | ||
| 100 |
_aDIAKUN, Jarosław. _d1975 -1996. _bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, _cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
||
| 245 |
_aProblemy rozdrabniania chmielu / _cJarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć. |
||
| 260 | _c1993. | ||
| 500 | _aDane z autopsji. | ||
| 520 | _aDla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania. | ||
| 650 | 0 | _aPiwo. | |
| 650 | 0 | _aChmiel zwyczajny. | |
| 655 | 0 | _aMateriały konferencyjne. | |
| 700 |
_aKOPEĆ, Adam. _d1988 - 1996. _bWyższa Szkoła Inżynierska - Wydział Mechaniczny, _cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
||
| 700 |
_aRADOMSKI, Grzegorz. _d1980 - 1996. _bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, _cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
||
| 711 |
_aKonferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" BEMS'93 _n(6 ; _d1993 ; _cGdańsk, Polska). |
||
| 773 |
_iW : _tBudowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Tom 1 : VI Konferencja Naukowo-Techniczna. - _dWarszawa : Drukarnia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Mechaników Polskich, 1993. - _gs. 159-165 |
||
| 942 |
_cART _2UKD |
||
| 999 |
_c6034 _d6034 |
||