000 01957naa a2200265 i 4500
001 BPP
003 KOSZ 005
005 20180509104640.0
008 140509s1993 pl f |100 0 pol
040 _cBPK
080 _a633.791
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1975 -1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 _aProblemy rozdrabniania chmielu /
_cJarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć.
260 _c1993.
500 _aDane z autopsji.
520 _aDla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania.
650 0 _aPiwo.
650 0 _aChmiel zwyczajny.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 _aKOPEĆ, Adam.
_d1988 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
700 _aRADOMSKI, Grzegorz.
_d1980 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
711 _aKonferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" BEMS'93
_n(6 ;
_d1993 ;
_cGdańsk, Polska).
773 _iW :
_tBudowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Tom 1 : VI Konferencja Naukowo-Techniczna. -
_dWarszawa : Drukarnia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Mechaników Polskich, 1993. -
_gs. 159-165
942 _cART
_2UKD
999 _c6034
_d6034