Kinetyka zmian masy i temperatury w procesie sublimacyjno-parowo-próżniowego rozmrażania mięsa = |Kinetics of mass and temperature chenges during sublimation-steaming-vacuum thawing of meat / Adam Kopeć, Jarosław Diakun.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2005.Tematy:
W: Inżynieria Rolnicza. - R. 9, 2005, nr 11(71), s. 251-258Streszczenie: W artykule omówiono zasadę opracowanego przez autorów rozmrażania sublimacyjno-parowo-próżniowego. Przedstawiono stanowisko badawcze oraz przebiegi czasowe zmiany: masy i temperatury rozmrażanej próbki mięsa oraz ciśnienia w komorze próżniowej.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 01443 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Dane z autopsji.
W artykule omówiono zasadę opracowanego przez autorów rozmrażania sublimacyjno-parowo-próżniowego. Przedstawiono stanowisko badawcze oraz przebiegi czasowe zmiany: masy i temperatury rozmrażanej próbki mięsa oraz ciśnienia w komorze próżniowej.
