Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Znaczenie posiłków i zasady ich komponowania w całodziennej racji pokarmowej / Anna Strzelecka, Zbigniew Walczak, Maria Dymkowska-Malesa.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułInny tytuł:
  • Meaning of meals andprinciple of their composing in day - long alimentary ration
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (8 ; 2011 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 269-274Streszczenie: Odpowiednio ułożona dieta dostarcza wszystkie składniki pokarmowe zgodnie z aktualnymi normami. Każdy posiłek w całodziennej racji pokarmowej spełnia swoją rolę w żywieniu człowieka. Dlatego istotne z żywieniowego punktu widzenia jest posiadanie wiedzy z zakresu ich komponowania i przyrządzania. Celem artykułu jest zapoznanie ze znaczeniem posiłków i zasadami ich komponowania w całodziennej racji pokarmowej.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy
Rozdział Rozdział Bibliografia Prac Pracowników - BPK 99417 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) Nie można wypożyczyć

Dane z autopsji.

Odpowiednio ułożona dieta dostarcza wszystkie składniki pokarmowe zgodnie z aktualnymi normami. Każdy posiłek w całodziennej racji pokarmowej spełnia swoją rolę w żywieniu człowieka. Dlatego istotne z żywieniowego punktu widzenia jest posiadanie wiedzy z zakresu ich komponowania i przyrządzania. Celem artykułu jest zapoznanie ze znaczeniem posiłków i zasadami ich komponowania w całodziennej racji pokarmowej.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW