Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość = Devices and technique of production of beer and the influence of certain flavourings on its quality and organoleptic characteristic /

RYDZKOWSKI, Tomasz. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 1996 - .

Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość = Devices and technique of production of beer and the influence of certain flavourings on its quality and organoleptic characteristic / Justyna Synak, Tomasz Rydzkowski.


Devices and technique of production of beer and the influence of certain flavourings on its quality and organoleptic characteristic

Dane z autopsji.

W referacie omówiono technologię produkcji piwa jasnego pełnego oraz przedstawiono wpływ wybranych dodatków smakowych na jego właściwości sensoryczne i fizykochemiczne. Zmieniające się gusta konsumentów zmuszają producentów do rozszerzania swoich ofert o nowe produkty.


Piwo - technologia.


Materiały konferencyjne.

663.4
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW