Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions /
KUBIAK, Mariusz Sławomir. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 2008 - .
Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions / Katarzyna Szczepańska, Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions
Dane z autopsji.
Przeprowadzone badania miały na celu charakterystykę składu chemicznego mięsa pozyskiwanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200ST w zakładzie przetwórstwa drobiu "Indykpol" S.A. Analiza składu chemicznego mięsa indyczego z separacji miękkiej wykonane zostały metodami konwencjonalnymi oraz z wykorzystaniem urządzenia FoodScan Lab firmy Foss. Zawartość podstawowego składu chemicznego w mięsie indyczym uzyskanym z separacji miękkiej uzależniona była od płci ptaków, jak i elementu, z którego uzyskano mięso.
Mięso drobiowe.
Indyk.
Technologia chemiczna.
Materiały konferencyjne.
664.014
Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions / Katarzyna Szczepańska, Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions
Dane z autopsji.
Przeprowadzone badania miały na celu charakterystykę składu chemicznego mięsa pozyskiwanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200ST w zakładzie przetwórstwa drobiu "Indykpol" S.A. Analiza składu chemicznego mięsa indyczego z separacji miękkiej wykonane zostały metodami konwencjonalnymi oraz z wykorzystaniem urządzenia FoodScan Lab firmy Foss. Zawartość podstawowego składu chemicznego w mięsie indyczym uzyskanym z separacji miękkiej uzależniona była od płci ptaków, jak i elementu, z którego uzyskano mięso.
Mięso drobiowe.
Indyk.
Technologia chemiczna.
Materiały konferencyjne.
664.014
