Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions /

KUBIAK, Mariusz Sławomir. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 2008 - .

Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions / Katarzyna Szczepańska, Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.


The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions

Dane z autopsji.

Przeprowadzone badania miały na celu charakterystykę składu chemicznego mięsa pozyskiwanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200ST w zakładzie przetwórstwa drobiu "Indykpol" S.A. Analiza składu chemicznego mięsa indyczego z separacji miękkiej wykonane zostały metodami konwencjonalnymi oraz z wykorzystaniem urządzenia FoodScan Lab firmy Foss. Zawartość podstawowego składu chemicznego w mięsie indyczym uzyskanym z separacji miękkiej uzależniona była od płci ptaków, jak i elementu, z którego uzyskano mięso.


Mięso drobiowe.
Indyk.
Technologia chemiczna.


Materiały konferencyjne.

664.014
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW