Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials /
MACELUCH, Jerzy. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn, Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego 1977 - 1996.
Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials / Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak, Władysław Tarasewicz. - 1985.
Dane z autopsji.
W pracy przedstawiono wyniki badań przydatności wybranych metod pomiarowych do określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych o dużej zawartości wody i skorelowania ich z metodą analizy sitowej. Do realizacji zaproponowano metodę pomiaru konduktancji elektrycznej oraz momentu rozdrabniającego.
Żywność - technologia.
664
Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials / Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak, Władysław Tarasewicz. - 1985.
Dane z autopsji.
W pracy przedstawiono wyniki badań przydatności wybranych metod pomiarowych do określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych o dużej zawartości wody i skorelowania ich z metodą analizy sitowej. Do realizacji zaproponowano metodę pomiaru konduktancji elektrycznej oraz momentu rozdrabniającego.
Żywność - technologia.
664
