Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials /

MACELUCH, Jerzy. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn, Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego 1977 - 1996.

Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials / Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak, Władysław Tarasewicz. - 1985.

Dane z autopsji.

W pracy przedstawiono wyniki badań przydatności wybranych metod pomiarowych do określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych o dużej zawartości wody i skorelowania ich z metodą analizy sitowej. Do realizacji zaproponowano metodę pomiaru konduktancji elektrycznej oraz momentu rozdrabniającego.


Żywność - technologia.

664
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW