Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Turystyczne atrakcje kuchni chińskiej /

DYMKOWSKA-MALESA, Maria. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2006 - .

Turystyczne atrakcje kuchni chińskiej / Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.


Touristic attractions of Chinese kitchen

Dane z autopsji.

W pracy opisano atrakcje kuchni chińskiej. Obecnie na terytorum Chin wyróżnia się 4 rejony o specyficznych stylach kulinarnych. Są to kuchnia Pekińska, Kantońska, Szanghajska i Syczuańska. Każda z tych kuchni to to bogactwo smaków i zapachów. Poza Chinami mamy możliwość spróbować pseudo potraw serwowanych w tzw. Restauracjach chińskich. Nie oddają one jednak całego bogactwa różnorodnych rodzimych potraw ze względu na zwyczaje żywieniowe mieszkańców Europy.


Turystyka.
Kuchnia chińska.


Materiały konferencyjne.

913(510) 338.48
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW