Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
01883naa a2200265 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
5390 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20180317104124.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
141003s2011 pl f |100 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/EG |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
913(510) |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
338.48 |
| 100 1# - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
DYMKOWSKA-MALESA, Maria. |
| Lata pracy |
2006 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego |
| 245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Turystyczne atrakcje kuchni chińskiej / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak. |
| 246 31 - WARIANT TYTUŁU |
| Tytuł |
Touristic attractions of Chinese kitchen |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
W pracy opisano atrakcje kuchni chińskiej. Obecnie na terytorum Chin wyróżnia się 4 rejony o specyficznych stylach kulinarnych. Są to kuchnia Pekińska, Kantońska, Szanghajska i Syczuańska. Każda z tych kuchni to to bogactwo smaków i zapachów. Poza Chinami mamy możliwość spróbować pseudo potraw serwowanych w tzw. Restauracjach chińskich. Nie oddają one jednak całego bogactwa różnorodnych rodzimych potraw ze względu na zwyczaje żywieniowe mieszkańców Europy. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Turystyka. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Kuchnia chińska. |
| 655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
| Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Materiały konferencyjne. |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
WALCZAK, Zbigniew - doktorant. |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny |
| Wydział |
Katedra Biochemii i Biotechnologii |
| 711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY |
| Nazwa imprezy |
Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego |
| Oznaczenie części/sekcji dzieła |
(8 ; |
| Data imprezy |
2011 ; |
| Miejsce imprezy |
Koszalin, Polska). |
| 773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - |
| Adres wydawniczy |
Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. - |
| Informacje dotyczące relacji |
s. 45-50 |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Rozdział |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |