Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Turystyczne atrakcje kuchni chińskiej / (Rekord nr 5390)

Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01883naa a2200265 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne 5390
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne KOSZ 005
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20180317104124.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 141003s2011 pl f |100 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
Instytucja, która dokonała modyfikacji KOSZ 005/EG
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD
UKD 913(510)
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD
UKD 338.48
100 1# - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa DYMKOWSKA-MALESA, Maria.
Lata pracy 2006 - .
Instytucja Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
Wydział Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Turystyczne atrakcje kuchni chińskiej /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.
246 31 - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Touristic attractions of Chinese kitchen
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Dane z autopsji.
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. W pracy opisano atrakcje kuchni chińskiej. Obecnie na terytorum Chin wyróżnia się 4 rejony o specyficznych stylach kulinarnych. Są to kuchnia Pekińska, Kantońska, Szanghajska i Syczuańska. Każda z tych kuchni to to bogactwo smaków i zapachów. Poza Chinami mamy możliwość spróbować pseudo potraw serwowanych w tzw. Restauracjach chińskich. Nie oddają one jednak całego bogactwa różnorodnych rodzimych potraw ze względu na zwyczaje żywieniowe mieszkańców Europy.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Turystyka.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Kuchnia chińska.
655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU
Określnie rodzaju/formy dokumentu Materiały konferencyjne.
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa WALCZAK, Zbigniew - doktorant.
Instytucja Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
Wydział Katedra Biochemii i Biotechnologii
711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY
Nazwa imprezy Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
Oznaczenie części/sekcji dzieła (8 ;
Data imprezy 2011 ;
Miejsce imprezy Koszalin, Polska).
773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO
Wyrażenie wprowadzające W :
Tytuł Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
Adres wydawniczy Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
Informacje dotyczące relacji s. 45-50
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Rozdział
Schemat klasyfikacji Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna
Egzemplarze
Wycofany Zagubiony Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Sygnatura Typ dokumentu
      Dostępny Bibliografia Prac Pracowników - BPK Bibliografia Prac Pracowników - BPK 99417 Rozdział
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW