Białko w żywieniu sportowców /
DYMKOWSKA-MALESA, Maria. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2006 - .
Białko w żywieniu sportowców / Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.
Proteins in athletes nourishment
Dane z autopsji.
Celem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.
Białko.
Odżywianie.
Sport.
Materiały konferencyjne.
613/614 796/799
Białko w żywieniu sportowców / Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.
Proteins in athletes nourishment
Dane z autopsji.
Celem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.
Białko.
Odżywianie.
Sport.
Materiały konferencyjne.
613/614 796/799
