Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Białko w żywieniu sportowców /

DYMKOWSKA-MALESA, Maria. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2006 - .

Białko w żywieniu sportowców / Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.


Proteins in athletes nourishment

Dane z autopsji.

Celem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.


Białko.
Odżywianie.
Sport.


Materiały konferencyjne.

613/614 796/799
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW