Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Białko w żywieniu sportowców / Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułInny tytuł:
  • Proteins in athletes nourishment
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (8 ; 2011 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: Streszczenie: Celem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy
Rozdział Rozdział Bibliografia Prac Pracowników - BPK 99417 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) Nie można wypożyczyć

Dane z autopsji.

Celem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW