Citozan modyfikowany chemicznie jako powłoka chroniąca owoce przed mikroorganizmami /
LEWOSZ, Jerzy. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Agrobiotechnologii 1996 - .
Citozan modyfikowany chemicznie jako powłoka chroniąca owoce przed mikroorganizmami / Elżbieta Kasza, Jerzy Lewosz.
Chemically modified chitosan applied on fruits as protective coating against microorganisms
Dane z autopsji.
Hydrofobizowany preparat chitozanu nanoszono metodą zanurzania i natryskiwania na powierzchnie winogron i pomidorów które następnie przechowywano w warunkach sprzyjającym infekcjom. Stwierdzono dobre przyleganie preparatu do wosków na powierzchni owoców i ochronne oddziaływanie wobec mikroorganizmów - bardziej skuteczne gdy preparat natryskiwano.
Drobnoustroje.
Owoce.
Materiały konferencyjne.
573.4 631.563.9 634.1.076
Citozan modyfikowany chemicznie jako powłoka chroniąca owoce przed mikroorganizmami / Elżbieta Kasza, Jerzy Lewosz.
Chemically modified chitosan applied on fruits as protective coating against microorganisms
Dane z autopsji.
Hydrofobizowany preparat chitozanu nanoszono metodą zanurzania i natryskiwania na powierzchnie winogron i pomidorów które następnie przechowywano w warunkach sprzyjającym infekcjom. Stwierdzono dobre przyleganie preparatu do wosków na powierzchni owoców i ochronne oddziaływanie wobec mikroorganizmów - bardziej skuteczne gdy preparat natryskiwano.
Drobnoustroje.
Owoce.
Materiały konferencyjne.
573.4 631.563.9 634.1.076
