Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Citozan modyfikowany chemicznie jako powłoka chroniąca owoce przed mikroorganizmami / Elżbieta Kasza, Jerzy Lewosz.

Autor: Rodzaj materiału: ArtykułArtykułInny tytuł:
  • Chemically modified chitosan applied on fruits as protective coating against microorganisms
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (8 ; 2011 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 113-120Streszczenie: Hydrofobizowany preparat chitozanu nanoszono metodą zanurzania i natryskiwania na powierzchnie winogron i pomidorów które następnie przechowywano w warunkach sprzyjającym infekcjom. Stwierdzono dobre przyleganie preparatu do wosków na powierzchni owoców i ochronne oddziaływanie wobec mikroorganizmów - bardziej skuteczne gdy preparat natryskiwano.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy
Rozdział Rozdział Bibliografia Prac Pracowników - BPK 99417 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) Nie można wypożyczyć

Dane z autopsji.

Hydrofobizowany preparat chitozanu nanoszono metodą zanurzania i natryskiwania na powierzchnie winogron i pomidorów które następnie przechowywano w warunkach sprzyjającym infekcjom. Stwierdzono dobre przyleganie preparatu do wosków na powierzchni owoców i ochronne oddziaływanie wobec mikroorganizmów - bardziej skuteczne gdy preparat natryskiwano.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW