Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Wykorzystanie ryb do produkcji żywności wygodnej /

DYMKOWSKA-MALESA, Maria. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2006 - .

Wykorzystanie ryb do produkcji żywności wygodnej / Zbigniew Walczak, Arkadiusz Wnuk, Maria Dymowska-Malesa, Tomasz Rydzkowski.


The useof fish for the production of convenice food

Dane z autopsji.

Żywność wygodna to żywność przetworzona w stopniu umożliwiającym jej szybkie przygotowanie przez konsumenta. Ryby odgrywają ważną rolę w żywieniu człowieka. Dostarczają wysokowartościowe białko, tłuszcze o korzystnym żywieniowym profilu kwasów tłuszczowych oraz cenne witaminy i składniki mineralne. W pracy przedstawiono rozwiązania w postaci gotowych wyrobów należących do grupy żywności wygodnej.


Ryby.


Materiały konferencyjne.

637/639
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW