Metody i kryteria oceny stopnia umycia powierzchni urządzeń przetwórstwa spożywczego = Methods and criteria for assessing a cleaning degree of food processing equipment surface /
DIAKUN, Jarosław. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 1996 - .
Metody i kryteria oceny stopnia umycia powierzchni urządzeń przetwórstwa spożywczego = Methods and criteria for assessing a cleaning degree of food processing equipment surface / Jarosław Diakum. - 2011.
Dane z autopsji.
W pracy zestawiono podstawowe informacje o metodach i technikach oceny czystości i skuteczności mycia. Przeanalizowano stosowane w warunkach przemysłowych techniki i procedury oceny sprawdzania skuteczności mycia. Przedstawiono systemy oceny stopnia umycia stosowane w badaniach. System taki obejmuje standaryzację brudzenia powierzchni kontrolnych oraz skalę oceny skuteczności mycia umożliwiające ilościową ocenę badawczych procesów mycia.
Przemysł rolno-spożywczy.
664 614.3
Metody i kryteria oceny stopnia umycia powierzchni urządzeń przetwórstwa spożywczego = Methods and criteria for assessing a cleaning degree of food processing equipment surface / Jarosław Diakum. - 2011.
Dane z autopsji.
W pracy zestawiono podstawowe informacje o metodach i technikach oceny czystości i skuteczności mycia. Przeanalizowano stosowane w warunkach przemysłowych techniki i procedury oceny sprawdzania skuteczności mycia. Przedstawiono systemy oceny stopnia umycia stosowane w badaniach. System taki obejmuje standaryzację brudzenia powierzchni kontrolnych oraz skalę oceny skuteczności mycia umożliwiające ilościową ocenę badawczych procesów mycia.
Przemysł rolno-spożywczy.
664 614.3
