Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Walory odżywcze mięsa drobiowego /

KUBIAK, Mariusz Sławomir. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2008 - .

Walory odżywcze mięsa drobiowego / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak. - 2012.

Dane z autopsji.

W artykule omówiono walory odżywcze mięsa drobiowego. Jest ono popularne ze względu na smak oraz krótki cykl produkcyjny. Przedstawiono przydatność kulinarną mięsa drobiowego, która uwarunkowana jest przede wszystkim walorami sensorycznymi, takimi jak smakowitość, kruchość, zapach oraz soczystość i barwa.


Przemysł mięsny.
Mięso drobiowe.

637.5
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW