Problemy rozdrabniania chmielu /
DIAKUN, Jarosław. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego 1975 -1996.
Problemy rozdrabniania chmielu / Jarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć. - 1993.
Dane z autopsji.
Dla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania.
Piwo.
Chmiel zwyczajny.
Materiały konferencyjne.
633.791
Problemy rozdrabniania chmielu / Jarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć. - 1993.
Dane z autopsji.
Dla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania.
Piwo.
Chmiel zwyczajny.
Materiały konferencyjne.
633.791
