Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Problemy rozdrabniania chmielu / (Rekord nr 6034)

Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01957naa a2200265 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne BPP
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne KOSZ 005
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20180509104640.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 140509s1993 pl f |100 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD
UKD 633.791
100 ## - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa DIAKUN, Jarosław.
Lata pracy 1975 -1996.
Instytucja Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
Wydział Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Problemy rozdrabniania chmielu /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Jarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć.
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu 1993.
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Dane z autopsji.
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Dla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Piwo.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Chmiel zwyczajny.
655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU
Określnie rodzaju/formy dokumentu Materiały konferencyjne.
700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa KOPEĆ, Adam.
Lata pracy 1988 - 1996.
Instytucja Wyższa Szkoła Inżynierska - Wydział Mechaniczny,
Wydział Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa RADOMSKI, Grzegorz.
Lata pracy 1980 - 1996.
Instytucja Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
Wydział Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
711 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY
Nazwa imprezy Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" BEMS'93
Oznaczenie części/sekcji dzieła (6 ;
Data imprezy 1993 ;
Miejsce imprezy Gdańsk, Polska).
773 ## - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO
Wyrażenie wprowadzające W :
Tytuł Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Tom 1 : VI Konferencja Naukowo-Techniczna. -
Adres wydawniczy Warszawa : Drukarnia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Mechaników Polskich, 1993. -
Informacje dotyczące relacji s. 159-165
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Artykuł
Schemat klasyfikacji Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna
Egzemplarze
Wycofany Zagubiony Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Sygnatura Typ dokumentu
      Dostępny Bibliografia Prac Pracowników - BPK Bibliografia Prac Pracowników - BPK 37780 Artykuł
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW