Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
01957naa a2200265 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
BPP |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20180509104640.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
140509s1993 pl f |100 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
633.791 |
| 100 ## - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
DIAKUN, Jarosław. |
| Lata pracy |
1975 -1996. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Problemy rozdrabniania chmielu / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Jarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć. |
| 260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
| Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
1993. |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
Dla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Piwo. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Chmiel zwyczajny. |
| 655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
| Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Materiały konferencyjne. |
| 700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
KOPEĆ, Adam. |
| Lata pracy |
1988 - 1996. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
RADOMSKI, Grzegorz. |
| Lata pracy |
1980 - 1996. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 711 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY |
| Nazwa imprezy |
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" BEMS'93 |
| Oznaczenie części/sekcji dzieła |
(6 ; |
| Data imprezy |
1993 ; |
| Miejsce imprezy |
Gdańsk, Polska). |
| 773 ## - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Tom 1 : VI Konferencja Naukowo-Techniczna. - |
| Adres wydawniczy |
Warszawa : Drukarnia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Mechaników Polskich, 1993. - |
| Informacje dotyczące relacji |
s. 159-165 |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Artykuł |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |