Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
02229naa a2200241 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
2687 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20180315113535.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
140711s2009 pl f |100 0 |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/EG |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
631.563.9 |
| 100 1# - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
DYMKOWSKA-MALESA, Maria. |
| Lata pracy |
2006 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych |
| 245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Zmiany cech jakości pszenicy w trakcie przechowywania = |
| Ciąg dalszy tytułu |
Storage of the grain of wheat and impact on selected features of quality of the material / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Monika Miśkiewicz, Maria Dymkowska-Malesa, Agnieszka Plawgo. |
| 246 31 - WARIANT TYTUŁU |
| Tytuł |
Storage of the grain of wheat and impact on selected features of quality of the material |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
Celem pracy było określenie najważniejszych procesów wykorzystywanych do konserwacji zboża w trakcie jego przechowywania. Przedmiotem badań było ziarno pszenicy przechowywane w warunkach domowych i magazynowych (w silosie) wraz ze wszystkimi urządzeniami do kontroli podstawowych parametrów: wilgotności, temperatury. W czasie przechowywania, w odstępach miesięcznych określono wilgotność, zawartość i jakość glutenu, gęstość ziarna w stanie zsypanym oraz liczby opadania. Prowadzono również badania kontrolne od listopada do października, dotyczące porażenia ziarna mikroorganizmami i zmianę zawartości białka. Próbki do badań pobierano zgodnie z Polską Normą PN-R-74010. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Pszenica - magazynowanie. |
| 655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
| Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Materiały konferencyjne. |
| 711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY |
| Nazwa imprezy |
Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego |
| Oznaczenie części/sekcji dzieła |
(6 ; |
| Data imprezy |
2009 ; |
| Miejsce imprezy |
Koszalin, Polska). |
| 773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Materiały VI Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz II Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXI Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - |
| Adres wydawniczy |
Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2009. - |
| Informacje dotyczące relacji |
s. 215-224 |
| 700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
SZPARAGA, Agnieszka. |
| Lata pracy |
2008 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Biochemii i Biotechnologii |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Rozdział |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |