Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Zmiany cech jakości pszenicy w trakcie przechowywania = (Rekord nr 2687)

Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 02229naa a2200241 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne 2687
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne KOSZ 005
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20180315113535.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 140711s2009 pl f |100 0
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
Instytucja, która dokonała modyfikacji KOSZ 005/EG
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD
UKD 631.563.9
100 1# - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa DYMKOWSKA-MALESA, Maria.
Lata pracy 2006 - .
Instytucja Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
Wydział Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Zmiany cech jakości pszenicy w trakcie przechowywania =
Ciąg dalszy tytułu Storage of the grain of wheat and impact on selected features of quality of the material /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Monika Miśkiewicz, Maria Dymkowska-Malesa, Agnieszka Plawgo.
246 31 - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Storage of the grain of wheat and impact on selected features of quality of the material
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Dane z autopsji.
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Celem pracy było określenie najważniejszych procesów wykorzystywanych do konserwacji zboża w trakcie jego przechowywania. Przedmiotem badań było ziarno pszenicy przechowywane w warunkach domowych i magazynowych (w silosie) wraz ze wszystkimi urządzeniami do kontroli podstawowych parametrów: wilgotności, temperatury. W czasie przechowywania, w odstępach miesięcznych określono wilgotność, zawartość i jakość glutenu, gęstość ziarna w stanie zsypanym oraz liczby opadania. Prowadzono również badania kontrolne od listopada do października, dotyczące porażenia ziarna mikroorganizmami i zmianę zawartości białka. Próbki do badań pobierano zgodnie z Polską Normą PN-R-74010.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Pszenica - magazynowanie.
655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU
Określnie rodzaju/formy dokumentu Materiały konferencyjne.
711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY
Nazwa imprezy Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
Oznaczenie części/sekcji dzieła (6 ;
Data imprezy 2009 ;
Miejsce imprezy Koszalin, Polska).
773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO
Wyrażenie wprowadzające W :
Tytuł Materiały VI Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz II Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXI Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
Adres wydawniczy Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2009. -
Informacje dotyczące relacji s. 215-224
700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa SZPARAGA, Agnieszka.
Lata pracy 2008 - .
Instytucja Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
Wydział Katedra Biochemii i Biotechnologii
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Rozdział
Schemat klasyfikacji Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna
Egzemplarze
Wycofany Zagubiony Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Sygnatura Typ dokumentu
      Dostępny Bibliografia Prac Pracowników - BPK Bibliografia Prac Pracowników - BPK 94648 Rozdział
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW