Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
01484nab a2200265 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
BPP |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
BPK |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20160107122321.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
140909s1985 pl f |000 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| 041 ## - KOD JĘZYKA |
| Kod języka tekstu |
pol |
| Kod języka streszczenia lub abstraktu |
ger |
| 044 ## - KOD KRAJU WYDAWCY/PRODUCENTA |
| Kod kraju wydawcy/producenta |
POL |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
637.5 |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
621 |
| 100 ## - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
DIAKUN, Jarosław. |
| Lata pracy |
1975 -1996. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Analiza możliwości cięcia nożami tarczowymi = |
| Ciąg dalszy tytułu |
Analyse die Moglichkelt des Schneiden auf dem Kreimesseren / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Jarosław Diakun. |
| 260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
| Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
1985. |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
W artykule przedstawiono analizę teoretyczną cięcia nożami tarczowymi materiałów w formie płyt, przy czym noże spełniają jednocześnie funkcję wymuszającą ruch materiału. Analiza dotyczy przypadków pracy noży tarczowych parami, współpracy noży tarczowych z bębnem oraz z taśmą przenośnika. Wyprowadzone wzory umożliwiają obliczanie takich układów. Przedstawiono wyniki badań eksperymentalnych cięcia bloków mięsa mrożonego. |
| 650 ## - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Noże. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Technologia - urządzenia. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Mięso - technologia. |
| 773 ## - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Wydziału Mechanicznego : Wybrane zagadnienia inżynierii procesowej i automatyzacji przemysłu żywnościowego. - |
| Informacje dotyczące relacji |
1985, nr 7 [25], s. 47-62 |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Artykuł |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |