Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Badanie wpływu techniki i technologii odwadniania osmotycznego oraz zamrażania na cechy jakości śliwek / (Rekord nr 5407)

Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01967naa a2200229 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne 5407
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne KOSZ 005
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20180317111815.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 140714s2011 pl f |100 0
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
Instytucja, która dokonała modyfikacji KOSZ 005/EG
100 1# - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa SZPARAGA, Agnieszka.
Lata pracy 2008 - .
Instytucja Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
Wydział Katedra Biochemii i Biotechnologii
245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Badanie wpływu techniki i technologii odwadniania osmotycznego oraz zamrażania na cechy jakości śliwek /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Agnieszka Plawgo, Joanna Chołuj.
246 31 - WARIANT TYTUŁU
Tytuł The influence of osmotic dehydration and freezing technology and technique on quality properties of plums
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Dane z autopsji.
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Celem pracy była analiza wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na wybrane cechy jakościowe śliwek. Połówki śliwek odwadniano osmotycznie w roztworach sacharozy o stężeniu 35% i 55% w czasie 1,5h i 3h dla każdego stężenia, w temp. 20 stopni C. Proces odwadniania prowadzono przy stosunku masy surowca do roztworu osmotycznego 1:4. Następnie śliwki poddano procesowi mrożenia i przechowywano w temp. -18 stopni C przez 5 miesięcy. W każdym miesiącu pobierano próby do badań, które rozmrażano w powietrzu przez 2h w temp. 20 stopni C. W badanych próbkach oznaczono następujące cechy: zawartość cukru, ubytek masy.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Śliwki.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Jakość produktu .
655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU
Określnie rodzaju/formy dokumentu Materiały konferencyjne.
711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY
Nazwa imprezy Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
Oznaczenie części/sekcji dzieła (8 ;
Data imprezy 2011 ;
Miejsce imprezy Koszalin, Polska).
773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO
Wyrażenie wprowadzające W :
Tytuł Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
Adres wydawniczy Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
Informacje dotyczące relacji s. 215-222
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Rozdział
Schemat klasyfikacji Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna
Egzemplarze
Wycofany Zagubiony Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Sygnatura Typ dokumentu
      Dostępny Bibliografia Prac Pracowników - BPK Bibliografia Prac Pracowników - BPK 99417 Rozdział
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW