Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Wartość odżywcza i zdrowotna karpia / Krystyna Skibniewska, Janusz Zakrzewski.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułTematy: W: Karp w wodach Polski : pochodzenie - hodowla - konsumpcja : praca zbiorowa / pod red. Tomasza Heese i Magdaleny Lampart-Kałużniackiej. - s. 169-182Streszczenie: Autorzy artykułu przekonują, że karp jest rybą ze wszech miar zasługującą na częste goszczenie na polskich stołach. Filet karpia jest źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, posiada średnią ilość tłuszczu o składzie nie spotykanym w pozostałych rodzajach żywności, stanowi uzupełnienie szeregu składników mineralnych i witamin.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Autorzy artykułu przekonują, że karp jest rybą ze wszech miar zasługującą na częste goszczenie na polskich stołach. Filet karpia jest źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, posiada średnią ilość tłuszczu o składzie nie spotykanym w pozostałych rodzajach żywności, stanowi uzupełnienie szeregu składników mineralnych i witamin.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW