Stabilność oksydacyjna wybranych olejów roślinnych poddanych obróbce termicznej = Oxidation stability of chosen vegetable oils after thermal treatment / Remigiusz Cyberny, Agnieszka Plawgo.
Rodzaj materiału:
ArtykułInny tytuł: - Oxidation stability of chosen vegetable oils after thermal treatment
- Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (6 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
- Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (2 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Rozdział
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 94648 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Dane z autopsji.
Celem pracy jest określenie stabilności oksydacyjnej trzech wybranych olejów roślinnych, tj. rzepakowego, słonecznikowego i sojowego. Zakres badań obejmował oznaczenie liczb tłuszczowych: nadtlenkowej i kwasowej.
