Badanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych = Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums / Malwina Marciniak, Agnieszka Plawgo.
Rodzaj materiału:
ArtykułInny tytuł: - Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums
- Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (6 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
- Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (2 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Rozdział
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 94648 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na zawartość suchej masy w śliwkach odmiany Węgierka - świeżych i mrożonych. Analizowano stopień przydatności owoców w kojarzonej metodzie utrwalania.
