Oczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego - przegląd = Meat industry wastewater treatment - a review / Artur Majewski.
Rodzaj materiału:
ArtykułJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Szczegóły wydania: 2000.Tematy:
W: Zeszyty Naukowe Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska Politechniki Koszalińskiej. - 2000, nr 19, s. 13-31Streszczenie: W pracy podano najistotniejsze zagadnienia dotyczące oczyszczania ścieków z przemysłu mięsnego. Omówiono zakres oddziaływania zakładów mięsnych na środowisko. Przedstawiono skład ilościowy i jakościowy ścieków powstających w tych zakładach. Scharakteryzowano stosowane metody podczyszczania i oczyszczania ścieków, stosowane w praktyce przez zakłady mięsne.Wskazano sposoby minimalizacji niekorzystnego oddziaływania zakładów branży mięsnej na środowisko.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0101 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W pracy podano najistotniejsze zagadnienia dotyczące oczyszczania ścieków z przemysłu mięsnego. Omówiono zakres oddziaływania zakładów mięsnych na środowisko. Przedstawiono skład ilościowy i jakościowy ścieków powstających w tych zakładach. Scharakteryzowano stosowane metody podczyszczania i oczyszczania ścieków, stosowane w praktyce przez zakłady mięsne.Wskazano sposoby minimalizacji niekorzystnego oddziaływania zakładów branży mięsnej na środowisko.
