Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Influence of osmotic dehydration process and freezing on the acidity of fresh and previously frozen strawberries = | Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek świeżych i uprzednio mrożonych / Agnieszka Plawgo, Patrycja Chalimoniuk.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 2010.Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz III Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 125-132Streszczenie: Badania nad utrwalaniem żywności prowadzą w kierunku tych zabiegów, podczas których nie następuje niszczenie struktury materiału oraz zachowane zostają jego wartości sensoryczne i odżywcze. Pozytywne efekty może przynieść połączenie odwadniania osmotycznego z zamrażaniem. Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek odmiany Polka - świeżych i mrożonych.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Badania nad utrwalaniem żywności prowadzą w kierunku tych zabiegów, podczas których nie następuje niszczenie struktury materiału oraz zachowane zostają jego wartości sensoryczne i odżywcze. Pozytywne efekty może przynieść połączenie odwadniania osmotycznego z zamrażaniem. Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek odmiany Polka - świeżych i mrożonych.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW