The analysis of fish washing technique = Analiza techniki mycia ryb / Zbigniew Walczak, Olimpia Burzyńska, Bartosz Nowicki.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2010.Tematy: Rodzaj/forma:
W: Materiały VII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz III Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 181-186Streszczenie: Ryby wyciągane z toni wodnej mogą być zanieczyszczone piaskiem, mułem, wodorostami i mikroflorą bytującą na jej powierzchni. Pierwsze etapy produkcji jak obróbka wstępna i zachowanie jej prawidłowego przebiegu decydują o wyprodukowaniu bezpiecznego produktu. W tym celu już na etapie przyjmowania surowca do produkcji stosuje się różne metody jego oczyszczania. Skuteczność mycia zależy od wielu czynników. Zanieczyszczenia można usuwać ręcznie lub za pomocą urządzeń do mycia ryb. W pracy dokonano charakterystyki procesu mycia oraz przeglądu rozwiązań konstrukcyjnych urządzeń do mycia ryb.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 97768 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Ryby wyciągane z toni wodnej mogą być zanieczyszczone piaskiem, mułem, wodorostami i mikroflorą bytującą na jej powierzchni. Pierwsze etapy produkcji jak obróbka wstępna i zachowanie jej prawidłowego przebiegu decydują o wyprodukowaniu bezpiecznego produktu. W tym celu już na etapie przyjmowania surowca do produkcji stosuje się różne metody jego oczyszczania. Skuteczność mycia zależy od wielu czynników. Zanieczyszczenia można usuwać ręcznie lub za pomocą urządzeń do mycia ryb. W pracy dokonano charakterystyki procesu mycia oraz przeglądu rozwiązań konstrukcyjnych urządzeń do mycia ryb.
