Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Analiza i synteza zarysu ostrzy obrotowych do cięcia materiałów spożywczych / Jerzy Milanowski.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 1980.Tematy: W: Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Instytutu Budowy Maszyn. - 1980, nr 3[10], s. 75-91Streszczenie: Opublikowane w literaturze rezultaty badań wskazują na istotność poślizgu ostrza noża w procesie cięcia środków spożywczych. W tej pracy określono współczynnik poślizgu ilościowo charakteryzujący proces poślizgu ostrza noża. Wprowadzono metody wykreślne i analityczne określania tego współczynnika dla dowolnych i wybranych zarysów ostrzy noży obrotowych. Przedstawiono także metodę syntezy profilu zarysu ostrzy noży obrotowych dla zadanej zmienności współczynnika poślizgu.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Opublikowane w literaturze rezultaty badań wskazują na istotność poślizgu ostrza noża w procesie cięcia środków spożywczych. W tej pracy określono współczynnik poślizgu ilościowo charakteryzujący proces poślizgu ostrza noża. Wprowadzono metody wykreślne i analityczne określania tego współczynnika dla dowolnych i wybranych zarysów ostrzy noży obrotowych. Przedstawiono także metodę syntezy profilu zarysu ostrzy noży obrotowych dla zadanej zmienności współczynnika poślizgu.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW