Analiza i synteza zarysu ostrzy obrotowych do cięcia materiałów spożywczych / Jerzy Milanowski.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 1980.Tematy:
W: Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Instytutu Budowy Maszyn. - 1980, nr 3[10], s. 75-91Streszczenie: Opublikowane w literaturze rezultaty badań wskazują na istotność poślizgu ostrza noża w procesie cięcia środków spożywczych. W tej pracy określono współczynnik poślizgu ilościowo charakteryzujący proces poślizgu ostrza noża. Wprowadzono metody wykreślne i analityczne określania tego współczynnika dla dowolnych i wybranych zarysów ostrzy noży obrotowych. Przedstawiono także metodę syntezy profilu zarysu ostrzy noży obrotowych dla zadanej zmienności współczynnika poślizgu.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0100 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Opublikowane w literaturze rezultaty badań wskazują na istotność poślizgu ostrza noża w procesie cięcia środków spożywczych. W tej pracy określono współczynnik poślizgu ilościowo charakteryzujący proces poślizgu ostrza noża. Wprowadzono metody wykreślne i analityczne określania tego współczynnika dla dowolnych i wybranych zarysów ostrzy noży obrotowych. Przedstawiono także metodę syntezy profilu zarysu ostrzy noży obrotowych dla zadanej zmienności współczynnika poślizgu.
