Metody mycia stosowane w przemyśle mleczarskim / Piepiórka-Stepuk Joanna.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2011.Tematy:
W: Przemysł Spożywczy. - T. 65, 2011, nr 4, s. 26-30Streszczenie: Artykuł dotyczy metod mycia stosowanych w przetwórstwie mleka, z uwzględnieniem urządzeń technologicznych wykorzystywanych do produkcji wyrobów innych niż samo mleko (twarogi, sery żółte itp.). Przedstawiono podział metod mycia z ich krótkim opisem. Zwrócono uwagę na podstawowe zagrożenia związane ze skutecznością mycia poszczególnych elementów instalacji w danym systemie mycia oraz przywołano wykorzystywane metody oceny skuteczności mycia.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0630 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Artykuł dotyczy metod mycia stosowanych w przetwórstwie mleka, z uwzględnieniem urządzeń technologicznych wykorzystywanych do produkcji wyrobów innych niż samo mleko (twarogi, sery żółte itp.). Przedstawiono podział metod mycia z ich krótkim opisem. Zwrócono uwagę na podstawowe zagrożenia związane ze skutecznością mycia poszczególnych elementów instalacji w danym systemie mycia oraz przywołano wykorzystywane metody oceny skuteczności mycia.
