Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych / Józef Hamulak, Henryk Charun, Tadeusz Bohdal.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 1984.Tematy:
W: Chłodnictwo. - 1984, T. 18, z. 3, s. 13-15Streszczenie: Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0218 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.
