Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych / Józef Hamulak, Henryk Charun, Tadeusz Bohdal.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 1984.Tematy: W: Chłodnictwo. - 1984, T. 18, z. 3, s. 13-15Streszczenie: Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW