Wady jakościowe mięsa. Cz. 2 / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2011.Tematy:
W: Gospodarka Mięsna. - R. 63, 2011, nr 2, s. 14-15Streszczenie: W przemyśle mięsnym na jakość wyrobów składa się jakość surowców - uzależniona bezpośrednio od jakości mięsa oraz wynikająca z całościowego ujęcia procesu produkcyjnego tzw. jakość produkcji i przetwarzania. W części drugiej artykulu omówiono przyczyny niskiego spożycia wołowiny w Polsce oraz przytoczono przykłady rozwiązań technologicznych, które dają szansę poprawy jakości mięsa.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 01006 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W przemyśle mięsnym na jakość wyrobów składa się jakość surowców - uzależniona bezpośrednio od jakości mięsa oraz wynikająca z całościowego ujęcia procesu produkcyjnego tzw. jakość produkcji i przetwarzania. W części drugiej artykulu omówiono przyczyny niskiego spożycia wołowiny w Polsce oraz przytoczono przykłady rozwiązań technologicznych, które dają szansę poprawy jakości mięsa.
