Jednostkowe energie rozdrabniania mięsa mrożonego = The unit energy of crumbling of frozen meat / Jarosław Diakun, Ryszard Tesmer, Janusz Owczarzak.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 1989.Tematy:
W: Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Cz. 1 / Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Leśnych. - s. 37-43Streszczenie: W pracy przedstawiono wyniki badań rozdrabniania mięsa mrożonego. Określono zależność jednostkowych energii od stopnia rozdrobnienia i temperatury zamrożenia. Uzyskane wyniki można wykorzystać do obliczeń mocy napędowych rozdrabniarek.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 34726 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W pracy przedstawiono wyniki badań rozdrabniania mięsa mrożonego. Określono zależność jednostkowych energii od stopnia rozdrobnienia i temperatury zamrożenia. Uzyskane wyniki można wykorzystać do obliczeń mocy napędowych rozdrabniarek.
