Ujednorodnianie mleka w proszku mieszadłem ślimakowym z dyfuzorem / Grzegorz Radomski, Jarosław Diakun, Aleksander Talar.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 1993.Tematy: Rodzaj/forma:
W: Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Tom 1 : VI Konferencja Naukowo-Techniczna. - s. 315-319Streszczenie: W pracy przedstawiono wyniki badań ujednorodniania mleka w proszku. Badania przeprowadzono na modelu zbiornika walcowo-stożkowego z mieszadłem ślimakowym z dyfuzorem. Ujednorodnieniu podlegało mleko w proszku pełne o zawartości wody 4%. Właściwe ujednorodnienie uzyskuje się po kilkukrotnym przesypaniu przez ślimak z dyfuzorem całej objętości mleka znajdującej się w zbiorniku.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 37780 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W pracy przedstawiono wyniki badań ujednorodniania mleka w proszku. Badania przeprowadzono na modelu zbiornika walcowo-stożkowego z mieszadłem ślimakowym z dyfuzorem. Ujednorodnieniu podlegało mleko w proszku pełne o zawartości wody 4%. Właściwe ujednorodnienie uzyskuje się po kilkukrotnym przesypaniu przez ślimak z dyfuzorem całej objętości mleka znajdującej się w zbiorniku.
