Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Wykorzystanie strugi wodno-lodowej do czyszczenia powierzchni elementów maszyn i urządzeń oraz pomieszczeń przemysłu spożywczego / Grzegorz Chomka, Maciej Kasperowicz, Tadeusz Bil.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Inny tytuł:
  • The use of ice-water stream for surface cleaning elements of machines and devices and food industry premises
Tematy: W: Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego IPS = Polish Journal of Food Engineering. - 2012, nr 4, s. 19-23Streszczenie: Artykuł przybliża zagadnienia związane z czyszczeniem powierzchni elementów maszyn przemysłu spożywczego z wykorzystaniem wysokociśnieniowej strugi wodno-lodowej. Opisano w nim sposób wykorzystania takiej technologii w przemyśle spożywczym, a także rezultaty uzyskane w wyniku działania strugi na materiał podłoża.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Artykuł przybliża zagadnienia związane z czyszczeniem powierzchni elementów maszyn przemysłu spożywczego z wykorzystaniem wysokociśnieniowej strugi wodno-lodowej. Opisano w nim sposób wykorzystania takiej technologii w przemyśle spożywczym, a także rezultaty uzyskane w wyniku działania strugi na materiał podłoża.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW