Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Problemy rozdrabniania chmielu / Jarosław Diakun, Grzegorz Radomski, Adam Kopeć.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 1993.Tematy: Rodzaj/forma: W: Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Tom 1 : VI Konferencja Naukowo-Techniczna. - s. 159-165Streszczenie: Dla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy
Artykuł Artykuł Bibliografia Prac Pracowników - BPK 37780 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) Nie można wypożyczyć

Dane z autopsji.

Dla uzyskania granulatu chmielowego rozdrabnia się chmiel w niskich temperaturach lub w zawiesinie wodnej. Ze względu na właściwości chmielu oraz uwarunkowania technologii produkcji piwa rozdrabnianie chmielu będącego w postaci luźnych szyszek lub w postaci sprasowanych bloków, w warunkach normalnych jest bardzo trudne. Autorzy przedstawiają opracowaną metodę wielostopniowego rozdrabniania chmielu oraz skonstruowany rozdrabniacz. Przedstawione są granulometryczne efekty rozdrabniania i wyniki badań wpływu rozdrabniania chmielu na efektywność procesu jego ekstrahowania.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW