Wyróżniki dopasowania kinematycznego głowicy nożowej i misy w kutrze do rozdrabniania mięsa = Indexes of the klimatic adjustment between the knife head and platter in the cutter to crumble the meat /
DIAKUN, Jarosław. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Budowy Maszyn, Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego 1975 - 1996.
Wyróżniki dopasowania kinematycznego głowicy nożowej i misy w kutrze do rozdrabniania mięsa = Indexes of the klimatic adjustment between the knife head and platter in the cutter to crumble the meat / Jarosław Diakun, Janusz Owczarzak. - 1982.
Dane z autopsji.
W artykule analizowane są podstawowe zależności geometryczno-kinematyczne pracy układu rozdrabniającego kutra do mięsa. W trakcie analizy teoretycznej wyprowadzono wyróżniki, które mogą być podstawą wyznaczenia optymalnych wartości niektórych parametrów konstrukcyjnych układu. Analiza teoretyczna potwierdzona jest wynikami badań eksperymentalnych.
Przemysł mięsny.
637 621
Wyróżniki dopasowania kinematycznego głowicy nożowej i misy w kutrze do rozdrabniania mięsa = Indexes of the klimatic adjustment between the knife head and platter in the cutter to crumble the meat / Jarosław Diakun, Janusz Owczarzak. - 1982.
Dane z autopsji.
W artykule analizowane są podstawowe zależności geometryczno-kinematyczne pracy układu rozdrabniającego kutra do mięsa. W trakcie analizy teoretycznej wyprowadzono wyróżniki, które mogą być podstawą wyznaczenia optymalnych wartości niektórych parametrów konstrukcyjnych układu. Analiza teoretyczna potwierdzona jest wynikami badań eksperymentalnych.
Przemysł mięsny.
637 621
