Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Wyróżniki dopasowania kinematycznego głowicy nożowej i misy w kutrze do rozdrabniania mięsa = Indexes of the klimatic adjustment between the knife head and platter in the cutter to crumble the meat /

DIAKUN, Jarosław. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Budowy Maszyn, Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego 1975 - 1996.

Wyróżniki dopasowania kinematycznego głowicy nożowej i misy w kutrze do rozdrabniania mięsa = Indexes of the klimatic adjustment between the knife head and platter in the cutter to crumble the meat / Jarosław Diakun, Janusz Owczarzak. - 1982.

Dane z autopsji.

W artykule analizowane są podstawowe zależności geometryczno-kinematyczne pracy układu rozdrabniającego kutra do mięsa. W trakcie analizy teoretycznej wyprowadzono wyróżniki, które mogą być podstawą wyznaczenia optymalnych wartości niektórych parametrów konstrukcyjnych układu. Analiza teoretyczna potwierdzona jest wynikami badań eksperymentalnych.


Przemysł mięsny.

637 621
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW