Optymalizacja statyczna procesu odwadniania osmotycznego i przechowywania śliwek = Static optimization of osmotic dehydration and storage process of plums / Agnieszka Plawgo, Łukasz Szparaga, Przemysław Bartosik.
Rodzaj materiału:
ArtykułJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Inny tytuł: - Static optimization of osmotic dehydration and storage process of plums
- Ogólnopolska Konferencja Polioptymalizacja i Komputerowe Wspomaganie Projektowania (2009 ; Mielno, Polska). Mielno 2009
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Rozdział
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 92114 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W ostatnich latach odwadnianiu osmotycznemu poświęcono wiele uwagi ze względu na możliwość uzyskania utrwalonego produktu z zachowaniem wartości odżywczych i sensorycznych. Poszukuje się jednak takich modyfikacji procesu, aby uzyskać jak najlepszy produkt końcowy przy zredukowaniu kosztów. Celem pracy było określenie optymalnych nastaw procesu odwadniania, dla połówek śliwek odwodnionych osmotycznie, zamrożonych i przechowywanych przy wykorzystaniu skalarnych kryteriów optymalizacji w połączeniu z euklidesowymi metrykami wielowymiarowymi.
