Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions / Katarzyna Szczepańska, Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
Rodzaj materiału:
ArtykułInny tytuł: - The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions
- Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (6 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
- Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (2 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Rozdział
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 94648 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Przeprowadzone badania miały na celu charakterystykę składu chemicznego mięsa pozyskiwanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200ST w zakładzie przetwórstwa drobiu "Indykpol" S.A. Analiza składu chemicznego mięsa indyczego z separacji miękkiej wykonane zostały metodami konwencjonalnymi oraz z wykorzystaniem urządzenia FoodScan Lab firmy Foss. Zawartość podstawowego składu chemicznego w mięsie indyczym uzyskanym z separacji miękkiej uzależniona była od płci ptaków, jak i elementu, z którego uzyskano mięso.
