Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Charakterystyka składu chemicznego mięsa indyczego pozyskanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200 ST w warunkach przemysłowych = The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions / Katarzyna Szczepańska, Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułInny tytuł:
  • The characteristic of the chemical composition over during the soft separation on the device SEPAmatic 1200ST in industrial conditions
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (6 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
  • Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (2 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VI Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz II Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXI Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 303-310Streszczenie: Przeprowadzone badania miały na celu charakterystykę składu chemicznego mięsa pozyskiwanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200ST w zakładzie przetwórstwa drobiu "Indykpol" S.A. Analiza składu chemicznego mięsa indyczego z separacji miękkiej wykonane zostały metodami konwencjonalnymi oraz z wykorzystaniem urządzenia FoodScan Lab firmy Foss. Zawartość podstawowego składu chemicznego w mięsie indyczym uzyskanym z separacji miękkiej uzależniona była od płci ptaków, jak i elementu, z którego uzyskano mięso.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Przeprowadzone badania miały na celu charakterystykę składu chemicznego mięsa pozyskiwanego podczas separacji miękkiej na urządzeniu SEPAmatic 1200ST w zakładzie przetwórstwa drobiu "Indykpol" S.A. Analiza składu chemicznego mięsa indyczego z separacji miękkiej wykonane zostały metodami konwencjonalnymi oraz z wykorzystaniem urządzenia FoodScan Lab firmy Foss. Zawartość podstawowego składu chemicznego w mięsie indyczym uzyskanym z separacji miękkiej uzależniona była od płci ptaków, jak i elementu, z którego uzyskano mięso.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW