Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials / Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak, Władysław Tarasewicz.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 1985.Tematy:
W: Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Wydziału Mechanicznego. Wybrane zagadnienia inżynierii procesowej i automatyzacji przemysłu żywnościowego. - 1985, nr 7 [25], s. 63-70Streszczenie: W pracy przedstawiono wyniki badań przydatności wybranych metod pomiarowych do określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych o dużej zawartości wody i skorelowania ich z metodą analizy sitowej. Do realizacji zaproponowano metodę pomiaru konduktancji elektrycznej oraz momentu rozdrabniającego.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0100 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W pracy przedstawiono wyniki badań przydatności wybranych metod pomiarowych do określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych o dużej zawartości wody i skorelowania ich z metodą analizy sitowej. Do realizacji zaproponowano metodę pomiaru konduktancji elektrycznej oraz momentu rozdrabniającego.
