Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Metody określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych = Methods for determination of crumble degree in food materials / Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak, Władysław Tarasewicz.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 1985.Tematy: W: Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Wydziału Mechanicznego. Wybrane zagadnienia inżynierii procesowej i automatyzacji przemysłu żywnościowego. - 1985, nr 7 [25], s. 63-70Streszczenie: W pracy przedstawiono wyniki badań przydatności wybranych metod pomiarowych do określania stopnia rozdrobnienia materiałów żywnościowych o dużej zawartości wody i skorelowania ich z metodą analizy sitowej. Do realizacji zaproponowano metodę pomiaru konduktancji elektrycznej oraz momentu rozdrabniającego.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW