Białko w żywieniu sportowców / Maria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.
Rodzaj materiału:
ArtykułInny tytuł: - Proteins in athletes nourishment
- Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (8 ; 2011 ; Koszalin, Polska)
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Rozdział
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 99417 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Celem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.
